parallax background

Cremino

Mandľovo – citrónové
február 7, 2019
Čoko kebab nájdeš už aj v Eurovei – refresher.sk
apríl 8, 2019
 

Naša čokoláda sa vyrába z tradičnej talianskej čokolády.

N azýva sa Cremino. Cremino sa vyrába z lieskových orieškov, ktoré pochádzajú z vyhlásenej oblasti Piemonte. Piemonte je oblasť v Taliansku, ktorej lieskové orechy sú odborníkmi považované za najlepšie na svete. Cremino obsahuje kakaové maslo, neobsahuje žiadny palmový olej ani stužený rastlinný tuk.

parallax background
 

Cremino je čokoláda pôvodne z Piemontu, v severnom Taliansku, pozostávajúca z troch vrstiev čokolády, vonkajšie z čokolády gianduja, zatiaľ čo vnútorná môže byť vyrobená z kávy, citrónu alebo lieskových orechov.

Jeji typický tvar je kocka a je zabalená s hliníkovým papierom s pásikom, ktorý označuje chuť.
Táto čokoláda bola vytvorená v prvej polovici 19. storočia Ferdinandom Barattim, ktorý vlastnil so svojim spolupracovníkom Edoardo Milano laboratórium v ​​Turíne (nazývané "Baratti & Milano"), kde vyrábali likéry a sladkosti. Prvé oficiálne správy o creminu však pochádzajú z roku 1934.
Talianska automobilka FIAT je spojená s touto čokoládou, pretože v roku 1911 spustili súťaž pre talianskych čokoládových výrobcov, aby vytvorili novú čokoládu na uverejnenie svojho nového modelu Tipo 4. Súťaž vyhral Majani z Bologna, prvý taliansky výrobca čokolády, narodený v roku 1796, ktorý vytvoril nový kremík so 4 vrstvami, namiesto 3: tmavé s giandujou, zatiaľ čo ďalšie dve s mandľovou pastou.
Dnes sú hlavnými talianskymi výrobcami cremino: Caffarel, Feletti, Majani, Pernigotti a Venchi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *